Goran Parlov crtačkim se poslom počeo baviti 1991. Po završetku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, objavio je nekoliko kratkih stripova u domaćim magazinima Patak i Comicon, te strip album 2084 po scenariju Slobodana Ivkova, a profesionalnu karijeru započinje preseljenjem u Milano.

Prvi su mu radovi izašli na stranicama Ken Parker Magazine, gdje je nacrtao prvih tridesetak stranica epizode “Tjeskobni sati” i kratku priču pod nazivom “Birokracija”, obje prema scenariju Giancarla Berardija. 1993. počinje s radom za Bonelli kao član tima crtača stripa Nick Raider, a 1997. ukazuje mu se velika čast: povjeren mu je zadatak crtanja jedanaestog po redu Texonea pod nazivom L’ultima frontiera (Posljednja granica), za kojeg je scenarij napisao Claudio Nizzi. Time je ušao u prestižan krug crtača koji su radili na gigantima Texa Willera, kao što su Aurelio Galleppini – grafički tvorac Noćnog Orla, Víctor De La Fuente, José Ortiz, Magnus, Jordi Bernet, Ivo Milazzo, Colin Wilson, Joe Kubert, Manfred Sommer i mnogi drugi, a na istome serijalu jednu epizodu potpisuje i njegov najveći crtački uzor, veliki Alfonso Font.

S pojavom Magičnog vjetra, prelazi u “staff” novoga junaka, gdje radi epizode po scenariju Giancarla Manfredija. Parlov je nacrtao ukupno 11 epizoda Magičnog vjetra, uključujući i jubilarnu stotu u boji te je, uz Frisendu, postao zaštitni znak serijala i miljenik publike. Parlov crta i prekrasne naslovnice Magičnog Vjetra za hrvatsko, kolekcionarsko izdanje izdavačke kuće Libellus.

Ranih 2000-ih počinje stvarati ime i na američkom tržištu. Pomogao je Goranu Sudžuki u olovkama za serijal Outlaw Nation u ukupno 11 brojeva po scenariju Jamieja Delana, 2003. je radio olovke na izdanju Terminator: Before the rise za Beckett Entertainment, strip koji je poslužio kao uvod u film, 2004. radi na 3 broja Y-The Last Man, a 2004./2005. za Billa Sienkiewicza na serijalu Black Widow. Pravo je priznanje dobio prilikom da radi na MAX seriji Punishera za Marvel, gdje se izvrsno nadopunjuje sa sjajnim scenaristom Garthom Ennisom, a crta sve epizode s negativcem Barracudom (Punisher: Frank Castle i Punisher Presents: Barracuda). Za Marvel crta i 5 Ronin i MAX serije Fury, a za Image Comics serijal Starlight po scenariju Marka Millara, čiju filmsku ekranizaciju priprema 20th Century Fox.