Kiko da Silva je galješki crtač, ilustrator i izdavač, rođen u Vigu, Pontevedra (Španjolska) 1979. Sa 16 godina objavljuje prvu ilustriranu knjigu i počinje raditi kao karikaturist u časopisu La Voz de Galicia. Godinu dana kasnije, dobiva nagradu Ourense de BD.

Nakon 1998. počinje se baviti i ilustracijom za djecu: Cando Martiño tivo ganas de mexar na Noite de Reis, A memoria das árbores, Moncho e a Mancha, Rato de Campo e rato de Cidade, Que contan as ovellas para durmir?.

  1. zajedno s knjižničarem Canom Pazom osniva časopis BD Banda, koji 2005. postaje prvi časopis na galješkom jeziku nagrađen nagradom žirija na Festivalu stripa u Barceloni (Saló Internacional de Cómic de Barcelona). U listopadu 2007. osniva satirički časopis na galješkom jeziku Retranca, jedan od najdugovječnijih i najprodavanijih časopisa u Galijici, (nagrada publike za Najbolji časopis 2007. na Festivalu stripa u Barceloni). 2007. godine dobiva nagradu Xoan Manuel Pintos za promicanje galješkog jezika.
  2. dobiva stipendiju za završetak prvog grafičkog romana Baixo a sombra das pedras floatantes, koji na kastiljskom objavljuje Norma Editorial a na galješkom Xerais.

U ožujku 2012. osniva prvu profesionalnu školu stripa i ilustracije u Galiciji O garaxe hermético pod profesionalnim mentorstvom stripaša kao što su Fernando Iglesias, Fran Bueno, Miguel Porto, Rodrigo Cota, Miguelanxo Prado pa i sâm Kiko da Silva. Škola se u samo četiri godine pretvorila u jednu od najistaknutijih referentnih stripaških škola u Španjolskoj. Trenutačno radi na stripovskoj adaptaciji četiriju kratkih priča Alfonsa Daniela Rodrígueza Castelaoa. Zvat će se Castelao, alma galega i objavit će ga Galaxia 2017.