Darko Kreč rođen je 1958. godine u Varaždinu. Diplomirao je na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, ali profesionalno se bavi animiranim filmom, stripom i ilustracijom. Radio je u Zagreb filmu od 1984. godine u svojstvu animatora i redatelja animiranih filmova, a 1988. godine realizirao je prvi autorski animirani film Duet (nagrađen na 35. festivalu jugoslavenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu). Zanat je brusio na brojnim koprodukcijskim serijama u svojstvu glavnog animatora – Mali leteći medvjedići, Anima animal, Medvjed Bojan i mnogi drugi. 1996. godine realizirao je animirani film Posljednji valcer u starom mlinu prema scenariju oskarovca Dušana Vukotića (prikazan na Animafestu 1996.). S Davorom  Međurećanom 2000. godine realizirao je film Nivo 9, a najuspješniji mu je film Kućica u krošnji iz 2005. godine, koji je prikazan na pedesetak festivala u zemlji i svijetu (između ostalog na SICAF u Seulu, Koreja, London Film Festivalu, Melbourne Film Festivalu, Sao Paolo film festivalu, Animamundi, New Zeland Film Festivalu, Indilisboa, Teheranu, Jana International Film Festival u Libanonu, Kunst Kortfilm u Kopenhagenu, a nagrađen je i na Animafestu 2006. godine). Predaje klasičnu animaciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za animirani film i nove medije u svojstvu izvarednog profesora, od osnutka odsjeka 1999. godine. Kao gostujući profesor predaje Klasičnu animaciju i na Akademiji umjetnosti, Univerzitet u Banja Luci. Bio je umjetnički savjetnik za animirani film pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske od 2005. do 2008. i član Vijeća Svjetskog festivala animiranog film – Animafesta od 2006. – 2015. godine i predsjednik Vijeća od 2010. – 2015.

Stripove i ilustracije kontinuirano objavljuje od 1997. godine, radeći na serijama Boduljko i Žbunika – strip (kontinuirano izlazi od 1997. godine i jedan je od najdužih strip serijala u regiji, scenarij Jadranka Čunčić – Bandov), Kiki i ostali (strip izlazi kontinuirano od 2005. godine, scenarij Sanja Pilić), Kvark i Kruno (scenarij Darko Macan). Ostali stripovi: Karlek, Kloksići, Mačak Pipo, Vesela noć u maksimirskom zvjerinjaku (scenarij: Željko Mišak i Vilim Viher). Trenutačno radi na strip albumu Sonky i Cinco za koji je scenarij napisao Milko Peko.

Ilustrirao je mnoge knjige autora i autorica (Sanja Polak, Sanja Pilić, Ratko Bjelčića), udžbenike i jednu slikovnicu. Radio je ilustracije za časopise Modra Lasta, Zvrk, Kloks, a stalni je ilustrator u časopisu Prvi izbor.

Stripove je objavljivao u časopisima Mladina, Maslačak, Zvrk, Strip revija, 24 sata, Prvi izbor i dr.

Trenutačno završava peti autorski animirani film Priča o.