Elsa Sztulcman

Elsa Sztulcman

Elsa Sztulcman urednica je stripova već gotovo 10 godina.  No, u taj je medij zalutala slučajno: zasitivši se velikih majstora nakon dugog putovanja na kojem je proučavala klasičnu književnost, odlučila je jednoga dana zakrenuti kurs u neuobičajenom smjeru, prema devetoj umjetnosti. Stekla je dar besmrtnosti tešući urođene vještine u izdavačkoj kući Humanoïds Publishings, zatim je bila na čelu male izdavačke kuće, obavljajući sve poslove potrebne za proizvodnju stripova pod mentorstvom njenog vlasnika, a onda se pridružila izdavaču Ankama kao asistentica izvršnog urednika.

Otad je postala izvršna urednica studija Comix Buro, koji su stvorili crtač Olivier Vatine i Attakusov tim. Tamo je koordinatorica raznih strip projekata u suradnji s izdavačima kao što su Dupuis, Rue de Sèvres, Casterman i Ankama.

Trenutno nadgleda visoke koncepte kao što su The Universes of Stefan Wul (za Ankamu), Infinity 8 (koncept svemirske opere kojom dirigiraju Olivier Vatine i Lewis Trondheim za Rue de Sèvre), dugovječni, kultni serijal Michel Vaillant i njegove spin-offe i nastavke (za Dupuis/Graton Editeur) ili manga-adaptaciju kulinarskog fenomena Gastronogeek  (3 knjige koje izdaje Hachette).

Osim toga, koautorica je scenarija crtanog romana Lorenzaccio za Glénat.