Roberto Diso, rođen u Rimu 1932. godine, pohađao je umjetničku školu, nakon čega studira arhitekturu, da bi se toga ostavio kako bi se mogao usredotočiti na karijeru crtača. Stripovsku karijeru započinje 1954. na stranicama časopisa Il Victorioso u suradnji sa Santom D’Amicom, a zatim dugo radi u Velikoj Britaniji – za izdavačku kuću Fleetway, uglavnom na stripovima ratne tematike, poput Zipa Nolana u strip-tjedniku Lion – i Francuskoj, na stripovima Lancelot i Dan Panther za izdavača Éditions Aventures et Voyages. Zajedno sa studijem Alberta Giolittija radi i za njemačko tržište te crta epizode stripa za odrasle Grendizer (1965.), zatim epizode Goldrakea i druge stripove krimi žanra.

Suradnja koja će ga proslaviti i koja će potrajati cijeli njegov život ona je sa izdavačem Sergiom Bonellijem iz 1974. godine. Sergio od njega naručuje dvije epizode za biblioteku Rodeo, a zatim ga ubacuje u crtačku postavu serijala Mister No. Na tom serijalu postaje glavni crtač i dodatno radi sve naslovnice, počevši od broja 116. Njegov prvijenac je epizoda Čovjek iz Gvajane (MN br. 6/7). Osim rada za Bonelli, Diso je crtao i za časopis L’Eternauta, gdje radi strip Rodo (i scenarij i crtež), čiji se glavni lik izvorno pojavio 1985. u časopisu Giungla! U istom časopisu izvorno mu 1992. izlazi kratka priča prema tekstu Alfreda Castellija za serijal Zona X predstavlja pod nazivom L’occhio senza palpebre (Oko bez kapaka). Za Comic Art crta Rudy X po scenarijima Rinalda Trainija, kao i nekoliko autorskih stripova.

U novom tisućljeću i dalje radi za Bonelli. Tako 2003. radi izvanredno epizodu iz maxi edicije Texa Willera. 2006. godine, nakon što završava serijal Mister No, Diso radi na epizodama ostalih edicija Texa (jedan almanah i dva maxija), i redovnim epizodama Skrivenog Lica i Shangai Devila autora Gianfranca Manfredija. Također radi i epizode edicije Romanzi a fumettiMohikanca i Krvavu stazu. Aktivan je i dandanas.