Luigi Piccatto rođen je 1954. u Torinu u Italiji. Prekida studij medicine kako bi se posvetio stripovskoj karijeri. Svoj prvi posao crtača dobiva 1977. godine u časopisu Corrier Boy crtajući pustolovine Chrisa Leana sa scenaristom Raffaeleom D’Argenziom. Od 1981. do 1985. crta stripove za časopise Lanciostory i Skorpio. Za Edifumetto crta tucet epizoda strip serije Il Ribelle, a krajem osamdesetih crta za Corriere dei Piccoli epizode dva serijala Roy Rod i Abular. U isto vrijeme radi kao freelancer u oglašavanju.

Najpoznatiji je kod nas po svom radu na Bonellijevom serijalu Dylan Dog, u čijem je sastavu još od 1986. U svibnju 1987. izlazi njegova prva epizoda Povratak čudovišta (SD Extra br. 8). Piccattov je crtački izraz u spomenutom serijalu specifičan i prepoznatljiv, a radio je na povećem nizu odličnih epizoda, što crtačkih što scenarističkih, poput epizode Zločin (DD LEX18), Golconda (DD LEX 41), Čarobni frulaš (DD LEX 90), i mnogih drugih.

Radio je i na drugim Bonellijevim serijalima, nekoliko epizoda za Magičnog Vjetra i dvije epizode Demiana. Njegovim crtačkim pustolovinama unutar kuće Bonelli nije kraj jer 2012. u suradnji sa scenaristicom Paolom Barbato i drugim crtačima za serijal Il romanzo a fumetti radi epizodu Darwin. Za jubilarni broj serijala Zagor radi jubilarnu epizodu u boji nazvanu Zenith 666. Ona je stvorena kao hommage Tizianu Sclaviju i njegovom istraživaču noćnih mora. Crtež radi u suradnji s Renatom Riccijem, a koloriranje je pripalo Fabiju Piccattu. Sve to dokazuje njegovu crtačku fleksibilnost i mogućnost da se uklopi u različita stripovska okruženja.