Niko Henrichon je francusko-kanadski strip-crtač koji je radio za nekoliko američkih izdavača, ali i za izdavače u Francuskoj. Pozornost američke publike privukao je prvi puta godine 2001. sa The Sandman Presents: Everything You Always Wanted to Know About Dreams…But Were Afraid to Ask, u izdanju Vertiga, po scenariju Billa Willinghama. Sljedeće godine ponovno je surađivao s Willinghamom na The Sandman Presents: Taller Tales, a prvi uspjeh postiže s crtanim romanom Barnum! scenarista Howarda Chaykina i Davida Tischmana, u izdanju DC Comicsa / Vertiga.

Veće priznanje došlo je s crtanim romanom Pride of Baghdad, koji je stvorio s Brianom K. Vaughanom 2006. godine. Priča je fikcionalizirana verzija istinite priče o četiri lava koji su pobjegli iz bagdadskog zoološkog vrta 2003. godine, nakon američkog bombardiranja. Pride of Baghdad osvojio je nagradu Imagine Games Network (IGN) za najbolji originalni crtani roman 2006. godine i dva je puta nominiran za nagradu Eisner.

U Europi je stvorio znanstveno-fantastični crtani roman Hostile sa Sylvainom Runbergom, koji je objavio Dupuis 2008. godine. Njegov sljedeći europski projekt bio je Noé, adaptacija biblijske priče kultnog redatelja Darrena Aronofskoga i Arija Handela. Prvi je nastavak objavio Le Lombard 2011., a strip je također objavljen pod nazivom Noah u izdanju Image Comicsa.

Među ostalim stripovima koje je Henrichon ilustrirao su Fables, Marvel Comics Presents, New X-Men, Official Handbook of the Marvel Universe A to Z, Spider-man Fairy Tales, Star War Tales and X-Men: Return of Magik. Redovito crta naslovnice za stripove DC-a i Marvela poput Black Panther, Fantastic Four: True Story, Lockjaw and the Pet Avengers, Mirror’s Edge, Vaistron, Shadow Hunter i, trenutno, X-Men: The Beginning.