Izložba “MADE IN CRO – Helena Klakočar” u Galeriji Prsten Doma HDLU-a, postavljena u sklopu festivala stripa CRŠ Zagreb Comic Cona od 10. do 12. svibnja 2019., sastavljena je od crteža nastalih za autoričin najnoviji strip album, grafičku reportažu Zid Mediteran, i rada nastalog u Parizu, gdje je bila na stipendiji. Originalni crteži za Zid Mediteran su formata A4, uokvireni i postavljeni u četverokut, a rad nastao u Parizu je crtež dimenzija 2 x 1,50 m, naslova “Pogled na Seinu iz hrvatskog studija na prvom katu CITE-a”, te visi na roli kartona. Tu je i par uokvirenih crteža 40 x 50 cm (Projekt Brazilski bar 1, 2, 3).

Helena Klakočar je na tromjesečnoj stipendiji u Francuskoj posjetila FIBD, međunarodni festival strip umjetnosti, koji se tradicionalno održava krajem siječnja u Angoulemeu. Posjetila je i dvije značajne internacionalne izložbe crteža, Drawing Now i Salon du Dessine. Njezin Zid Mediteran našao se na policama Salona knjige (Salon du livre), održanog u ožujku u Parizu, gdje je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske prvi puta nastupalo s domaćim knjigama i strip izdanjima.

U razgovoru s publikom u sklopu festivala Klakočar će govoriti o radu na knjizi i o razlozima zašto je krenula u ”reportažni” projekt. Zanimljivo će biti i saznati njezina zapažanja o trendovima i pravcima u kojima se kreće crtež i autorski strip u Francuskoj i svijetu.