Udruga Crtani Romani Šou, vaš vjerni promotor stripa i stripovske kulture u Hrvatskoj, predstavlja jedinstvenu izložbu posvećenu jednom od važnijih likova strip kulture na ovim prostorima – Dylanu Dogu. Proslavit ćemo njome 30 godina izlaženja ovog stripa u Hrvatskoj; 30 godina suočavanja nas ljubitelja dobrog i oštroumnog horora s tisuću lica užasa i najdubljih strahova. Iako je bilo prekida u izdavanju ovog stripa tijekom godina, od osamdesetih pa sve do danas izašao je zaista impozantan broj horror priča od kojih se mnoge i dan-danas prepričavaju, a serijal je ponovno izlazio u više paralelnih edicija, što samo svjedoči o njegovoj popularnosti.

Dylan Dog nije samo ostavio traga u stripovskom miljeu, nego postao i neizostavan dio pop-kulturne baštine, horor ikona čije se ime prepoznaje i koristi u raznim medijima. Detektiv je to noćnih mora koji uz pomoć svog petog i pol čula, otkačenog pomoćnika Groucha i očinske figure inspektora Blocha rješava nadnaravne slučajeve. Uz pozamašne doze ironije i humora, Dylanov svijet uključuje morbidnost i erotiku, dvije krajnosti kojima čitatelji već generacijama ne mogu odoljeti.

Vizualni svijet ovog stripovskog junaka u Zagrebu će predstaviti renomirani talijanski strip autori, koji su i vrsni članovi crtačkog staffa stripa – Eugenio Sicomoro, Giovanni Freghieri, Luigi Piccatto, Giammarco Nizzoli i Marco Soldi. Izložba, postavljena u gGleriji Prsten Doma HDLU-a od 12. do 14. svibnja 2017., sadržavat će i radove drugih crtača Dylana Doga, a osim nje bit će tu i tematskih predavanja, tribina, potpisivanja i crtanja za publiku, i jedno horor iznenađenje… Buuu!