Nenad Barinić rođen je 10. svibnja 1972. u Zagrebu, a živi u Vukovaru. Barinić je crtač stripa i ilustrator, dizajner, voditelj radionica stripa, oslikava vozila airbrush tehnikom, konstruktor je i dizajner ribolovnih umjetnih mamaca, ribolovni novinar, bloger Večernjakove blogosfere. Vanjski je suradnik Uprave za zatočene i nestale pri Ministarstvu hrvatskih branitelja; predsjednik Moto kluba “Golubica” Vukovar, tajnik Općinskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bogdanovci te umirovljeni djelatnik MUP RH-a.

Član je Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH-a) od 2009. godine, član Udruge ljubitelja stripa StripOs i Strip kluba 85 (Gavran, Virovitica). Radio je kao stručni suradnik i ilustrator na brojnim dokumentarcnim filmovima, kao što je „Vukovarska pasija i križni put“ (r: Eduard Galić, HTV, Zagreb 2006.), dokumentarnom serijalu „Heroji Vukovara“ (r: Eduard Galić, MISSART, Zagreb, 2007.), te filmu „Vukovar 91“ (r: Eduard Galić, MISSART, Zagreb, 2007.).

Sudjelovao je u brojnim samostalnim i grupnim izložbama, autor je ilustracija više knjiga i publikacija, kao i autor naslovnica,  a objavio je strip albume “Einstein World” (Ogranak Matice Hrvatske Vinkovci, 2007.), po literarnom predlošku Tihomira Mraovića, “Ovčara – krik u noći” (2007.) te “Ovčara – Scream In The Night”, 2008. koji služe kao pomoćna nastavna pomagaloau osnovnim i srednjim školama. Oženjen je i otac je četvero djece.