Matthieu Bonhomme rođen je 1973. u Parizu. Kao dijete je naučio čitati uz strip albume francusko-belgijskih autora kao što su Morris, Peyo i Franquin. Kasnije je stekao diplomu iz primijenjenih umjetnosti, a upoznavši Rossija i Mézièresa, pod čijim mentorstvom radi, upoznao se i sa svijetom crtanja i stvaranja stripova. Godine 1999., u atelijeru u Vosgesu, upoznao je svoje buduće scenariste Gwena de Bonnevala i Fabiena Vehlmanna, pisce serijala Messire Guillaume i Markiz od Anaona.

Godine2003. primio je nagradu Alph-Art za najbolji prvi album na festivalu u Angoulêmu za L’Âge de Raison (Doba razuma). 2004. godine Bonhomme stvara Estebana za časopis Cosmic Capsule. Serijal će kasnije objaviti Dupuis. Messire Guillaume osvojio je međugeneracijsku nagradu na Angoulêmu 2010. godine.  Surađivao je s Lewisom Trondheimom na stripu Omni-visibilis, a zatim i Texas Cowboys.

Godine 2016., povodom 70. rođendana kauboja kojeg je stvorio Morris, napisao je i nacrtao album-posvetu pod naslovom Čovjek koji je ubio Lucky Lukea. Album je postigao veliki uspjeh, osvojivši nagradu publike na festivalu u Angoulêmu 2016.