Mario Alberti (rođen 7. svibnja 1965.) talijanski je strip umjetnik i scenarist poznat po svojem radu na zbirkama Nathan Never, Legs Weaver, Morgana i Redhand, te po naslovnicama, posebno za DC Comics.

Počeo je stvarati stripove čak i prije negoli je znao slova. Njegov prvi strip lik, Polip, kralj mora, imao je nasumična slova u oblačićima jer Alberti još nije znao ispravno pisati.

Alberti je diplomirao ekonomiju s tezom o distribuciji na tržištu stripova. No, tijekom studija, bio je impresioniran djelom “Laputa: Castle in the Sky” Hayaoa Miyazakija i shvatio je da želi postati pripovjedač i umjetnik. Debitirao je kao profesionalni ilustrator i pisac 1990. godine s “Holly Connick”, kratkom pričom objavljenom u časopisu Fumo di China.

Godine 1991. u časopisu Intrepido započeo je suradnju s pisacem Michelangelom La Neveom, potpisujući neke epizoda serije Dipartimento ESP, među ostalima.

Godine 1993. Alberti se pridružio izdavaču Sergio Bonelli Editore, gdje je radio na seriji Nathan Never i 1994. osvojio je nagradu Albertarelli s epizodom “Il canto della balena”. Od 1995. također radi na seriji Legs Weaver, ponovno za Sergio Bonelli Editore, a 1999. je debitirao na scenariju s “L’immortale” iz iste kolekcije.

Godine 2000. Alberti se udružio s Luciom Enochom na pisanju projekta za francusko tržište: Morganu od 2002. godine objavljuje Les Humanoides Associes. Morgana je prevedena u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj, a prvo je izdanje također objavljeno u SAD-u. Opet za Humanoides, 2004. godine, pridružio se književniku Kurtu Busieku kako bi stvorio novu seriju, Redhand.

Alberti je također ilustrirao naslovnice za seriju Federica Memole “Jonathan Steele”, a od 2006. surađuje s DC Comicsom, crtajući naslovnice za Aquamana, Wonder Woman, Doctor Fate i Shadowpact.

Od 2008. radi radi naslovnice za Marvel, među kojima i “Skrull Kill Krew”, a za Wildstorm crta naslovnice mini-serijala “Push”. Godine 2008. i 2009. godine Marvel je objavio ograničeni serijal “X-Men & Spider-Man” u četiri epizode, koju je napisao Chris Gage. Godine 2009. pridružio se serijalu “Amazing Spider-Man” u broju 600 s pet stranica koje je napisao Bob Gale, te u broju 601.Godine 2010. Marvel je objavio ograničeni serijal “Spider-Man & The Fantastic Four”, u četiri epizode, koju je napisao Chris Gage.

Godine 2011. Glenat objavljuje u Francuskoj “Les Chroniques de Légion”, pisca Fabiena Nuryja. Alberti je ovdje u nevjerojatnom društvu: Matheiu Lauffray, Tirso e Zhang Xuaoyu. Godine 2013. prvu je knjigu “Cutting Edge”, koju je napisao Francesco Dimitri, objavio Delcourt u Francuskoj.